Pogoji poslovanja

Spletno trgovino bovha.si upravlja podjetje Trženje Gregor Bovha s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«) Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki ga določi sam ob prvi registraciji, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini bovha.si dopolnjuje in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske oz. spletne cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. Akcijska oz. spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali za plačilo po predračunu z nakazilom na TRR.

Načini plačila

Plačilo za nakupe v spletni trgovini lahko izvedete na naslednje načine:

  •  Z gotovino ob prevzemu
  •  Z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine (podjetje Trženje Gregor Bovha s.p.) po ponudbi/predračunu 

V kolikor želite, osebni prevzem na sedežu podjetja je potrebno to predhodno dopisati v opombah pri oddaji naročila oz. v primeru, da tega niste storili, to sporočiti preko e-maila ali na kontaktni telefon/gsm (še isti dan, ko ste oddali naročilo). Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije in kupcu v tem primeru zaračuna tudi strošek poštnine poslovnega paketa po njenem veljavnem ceniku. V primeru, da kupec izbere plačilo ob prevzemu (in ne po predračunu) mu Pošta Slovenije zaračunava tudi strošek odkupnine.

Cene

Vse navedene cene (redne in akcijske oz. spletne) so v EUR in imajo že vključen 22 % DDV. Navedene cene lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Za posamezen nakup veljajo cene, ki so na spletni strani navedene v trenutku oddaje naročila.

Odveza odgovornosti

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva skrbeti za točnost in sprotno posodabljanje podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav si ponudnik prizadeva zagotoviti nazorne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije razumeti kot simbolične. Fotografije niso zagotovilo lastnosti izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik si po vseh močeh prizadeva izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnave pritožb ter določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali prek elektronske pošte. Pritožbe je mogoče nasloviti na e-poštni naslov vezenje@bovha.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva njegovo sodno reševanje, nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Ta je običajno tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.